20.8.2015 10:17

Taustaa
Huoneiston osakkaan eli osakkeenomistajan tulee ilmoittaa taloyhtiölle kaikista mahdollisista merkittävistä kyseisen huoneiston kunnossapitotöistä, jotka vaikuttavat tai voivat vaikuttaa taloyhtiön vastuulla olevan rakennuksen tai huoneiston osaan.

Tämä muutostyön lupahakemus on tehtävä etukäteen kirjallisesti ennen huoneistoremontin aloittamista. Hakemuksessa on oltava riittävät tiedot korjaustavan sekä haittojen arvioimiseksi. Taloyhtiön on säilytettävä kaikki osakkaiden muutostyöhakemukset.

Huom! Älkää aloittako remonttia tai muutostyötä ennen kuin ilmoitukseenne on vastannut Matinkylän Huolto Oy:n projektipäällikkö, joka myös antaa ohjeistukset remontteihin.

Taloyhtiö voi asettaa ehtoja remontin toteuttamiselle, jota ei saa aloittaa ennen taloyhtiön lupaa. Taloyhtiöllä on oikeus valvoa, että kunnostus tehdään rakennusta vahingoittamatta sekä hyvän rakennustavan mukaan. Yhtiön on myös huolehdittava yhtiön muiden osakkaiden eduista. Osakas vastaa tarvittavista valvontakuluista.
Erityisen merkittäviin huoneiston kunnossapito- tai muutostöihin voidaan tarvita viranomaislupa. Luvan tarve tulee selvittää ennen töiden aloitusta.

Mikäli huoneiston asukas (vuokralainen) aikoo kunnostaa huoneistoa, tulee hänen ilmoittaa asiasta ensin osakkaalle (vuokranantaja), joka ilmoittaa remontista kirjallisesti. Huom! Urakoitsija ei tee ilmoitusta, vaan aina osakas.

Merkittävät kunnostustyöt, esim:
1. kylpyhuoneen lattian ja seinien kunnostus (sis. putki- ja sähkötyöt)
2. keittiöremontti (sis. putki- ja sähkötyöt)
3. huoneiston sähköjen uusiminen
4. parvekkeen lasittaminen
5. huoneiston väliseinien purkaminen tai muuttaminen
6. ilmalämpöpumpun asennus

Tavanomaiset kunnostustyöt, esim:
1. Lattiapinnoitteiden ja jalkalistojen uusiminen
2. Ikkunoiden tai parvekeoven kunnostus
3. Kylpy-pesuhuoneen oven uusiminen

Vähäiset kunnostustyöt, esim:
1. maalaus- ja tapetointityöt (ei tarvitse ilmoittaa)
2. väliovien uusiminen (ei tarvitse ilmoittaa)
3. vaatekaappien uusiminen (ei tarvitse ilmoittaa)

Ilmoitus Pyydämme teitä toimittamaan lupahakemukset vain sähköisesti osoitteessa: www.matinkylanhuolto.fi (etusivulla on vihreä laatikko: muutostyöilmoitus)

Ystävällisin terveisin

Matinkylän Huolto Oy


Hemmo Päivärinne
projektipäällikkö